Skyltar

Några tips om skyltar från erfarna experter

Som en erfaren leverantör av skyltar har vi samlat på oss en hel del kunskaper genom åren. Vi vet vad som fungerar eller inte, vilka lösningar som håller i längden och hur man kombinerar nyskapande lösningar med hållbarhet.

Här är några tips till dig som funderar på att investera i våra skyltar för att höja företagets synlighet.

Matcha din skylt med varumärket

Fundera noga över vad ni är ute efter – och diskutera gärna igenom projektet med oss. Vill du förmedla något vågat i färg och form eller ge ett mer seriöst och städat intryck? Vilken känsla vill du att skylten ska signalera när du lyfter fram varumärket? Om skylten matchar varumärket kommer företagets visuella kommunikation att stärkas. Fundera över vilka material som passar bäst, hur stor den ska vara, om den ska vara belyst eller inte och så vidare.

Kolla upp regelverket

Att montera fasad- eller utomhusskyltar kräver i stort sett alltid bygglov. Kontakta din kommun för att ta reda på vad som gäller. Utan bygglov kan du tvingas ta ned skylten, en helt onödig merkostnad. Du bör även skaffa ett tillstånd från fastighetsägaren, helst redan i ett tidigt stadium. Detta minskar risken för merkostnader. Vissa fastigheter har dessutom ett skyltprogram som hyresgästerna måste förhålla sig till.

Boka in underhåll en gång om året

Att ta hand om skylten är att ta hand om sin investering. Skylten behöver helt enkelt ses över då och då, precis som en bil. Framförallt utomhusskyltar utsätts för en hel del slitage från väder, avgaser och damm. Ett regelbundet underhåll rekommenderas för att du ska minimera stora och kostsamma reparationer.

Som fullserviceleverantör av skyltar hjälper vi er med allt ovanstående. Vi tar hand om din skylt så att ditt företag syns på ett positivt sätt i det offentliga!

Hör av dig för mer information och kostnadsfri offert på skyltar